Valmistus
- Sekoita ainekset keskenään ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla makusi mukaan.
- Viimeistele kastikkeen maku yrtein. Anna maustua noin puolisen tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua.
- Mittaa ainekset tilliä lukuun ottamatta kapeaan ja korkeaan astiaan ja soseuta sauvasekoittimella. Lopputuloksen tulisi olla majoneesimainen kastike, sillä kananmuna saostaa sitruunamehun avulla silakoiden öljyn.
- Lisää lopuksi joukkoon runsaasti hienonnettua tilliä ja tarkista maku.
- Sekoita ainekset keskenään ja tarkista maku.
Kylmät majoneesi- tai kermaviilipohjaiset helpot kastikkeet istuvat loistavasti paneroidulle tai paistetulle kalalle, kuten myös savukaloille. Tässä on muutama kastike-esimerkki, mutta näissähän vain mielikuvitus on rajana, joten rohkeasti kokeilemaan!
Helppo ja nopea kermaviilikastike
Veikeä savusillikastike
Yksinkertainen tartarkastike