Valmistus
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Viipaloi selleri. Lämmitä oliiviöljy isossa paistinpannussa tai kasarissa. Lisää pannulle kasvikset ja kuullota keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää tomaattipyre ja kuullota vielä hetki.
- Huuhtele ja valuta linssit siivilässä. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit saksilla tai veitsellä. Lisää pannulle kirsikkatomaatit, balsamico, linssit ja aurinkokuivatut tomaatit. Paista muutama minuutti ja painele kirsikkatomaatteja lastalla, jotta ne hajoavat ja mehustuvat. Laita kansi päälle ja hauduta miedolla noin lämmöllä 10 minuuttia. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
- Keitä kastikkeen hautuessa pasta pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi. Säästä keitinvettä 1 dl.
- Sekoita kastikkeen joukkoon kauraruoka, kiehauta. Laita pasta pannulle, sekoita ja lisää tarvittaessa hieman pastan keitinvettä. Viimeistele bolognese tuoreilla basilikanlehdillä.
Vinkki! Tuunaa bolognesea lisäämällä siihen 1,5 dl kalamon-oliiveja. Saat annokseen väriä höyläämällä pastan joukkoon yhden pienen kesäkurpitsan.