Vietnamilaiset tofu bahn mi -patongit ja kaali-maapähkinäsalaatti

Vietnamilaiset tofu bahn mi -patongit ja kaali-maapähkinäsalaatti

VaikeusasteHelppo
Valmistus55 min

Valmistus

    Vietnamilaiset tofu bahn mi -patongit
  1. Valmista ensin pikkelöidyt kasvikset. Mittaa vesi, sokeri, etikka ja suola pieneen kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Kuori porkkana ja kurkku. Leikkaa tikuiksi. Viipaloi retiisi ja chili. Laita vihannekset kannelliseen astiaan ja kaada neste päälle. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
  3. Valmista tofu. Leikkaa tofusta ohuita, noin puolen sentin paksuisia viipaleita. Paina viipaleet kahden talouspaperin välissä kuiviksi. Jätä palat talouspaperin väliin kuivumaan ja lisää päälle paino, esim. leikkuulauta, jotta tofusta irtoaa mahdollisimman paljon nestettä.
  4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Yhdistä soijakastike, vesi, limen mehu, valkosipuli, inkivääri ja sokeri.
  5. Laita maissitärkkelys lautaselle. Pyörittele tofut molemmin puolin maissitärkkelyksessä.
  6. Kuumenna rypsiöljy paistinpannussa. Lisää tofupalat kuumalle pannulle ja ruskista noin 2 minuuttia molemmilta puolilta. Lisää kastike pannulle ja kääntele tofupaloja niin, että kastike sekoittuu tasaisesti. Paista tofut tarvittaessa kahdessa erässä.
  7. Sekoita sriracha majoneesiin.
  8. Halkaise patonki pitkittäissuunnassa. Levitä sriracha-majoneesia molemmille puolille. Asettele tofut patongin sisään. Lisää pikkelöidyt kasvikset sekä tuoretta korianteria ja minttua. Leikka patonki kahteen osaan.
  9. Kaali-maapähkinäsalaatti
  10. Suikaloi varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi veitsellä. Rouhi suolapähkinät veitsellä tai morttelissa muruksi. Laita kaali ja pähkinät kulhoon. Kuori ja raasta inkivääri. Mittaa pieneen astiaan inkivääri, öljy, soijakastike, sitruunamehu ja ruokosokeri. Sekoita kaalin joukkoon. Tarjoa heti.

Sopivat reseptit